Esileht » Kööginurgake » Toorkommid ja taimne kattemääre

Toorkommid ja taimne kattemääre

Tegin eile esimest korda toorkomme:)

Võtsin

2 peotäit kuivatatud ploome – olid kõvad, leotasin umbes 15 minutit

1 peotäie väikseid heledaid rosinaid

2 peotäit päevalilleseemneid

2 väga küpset banaani, tükeldasin

Peenestasin kõik eelneva sauseguriga kergelt tükiliseks massiks. Suur osa seemneid jäi terveks ja ploomitükid nähtavad.

Segasin massi hulka paar spl jaanikaunapulbrit ja päris palju täisterakaerajahu (gluteenivabaks maiuseks jäta kaerajahu ära või asenda näiteks tatrajahuga) kuni sain käte vahel voolida väiksed pallikesed.

Vahepeal maitstes leidsin, et poolvedela massina võiksin selle lusikaga kõik üksi ära süüa või riisivahvlitele katteks määrida. Poolvedel mass maitses mõõtmatult palju paremini kui väikestes purkides müüdavad päevalilleseemnete baasil tehtud kattemäärded. Rohkem kaerajahu lisasin selleks, et väikeste kommidena süües teistele ka jätkuks ja loodetavasti homseks ka jääks.

Umbes 15 kommi sõin ise ära, vast 10 sõi ema ja kuna ülejäänud kodakondsed ei hinda taimetoidu gurmeed, jäi teise sama palju jagu tänaseks ka. Järele jäänud massi voolisin vorstiks ja panin toidukilesse mähituna külmkappi. Täna on sama hea kui eile:) Maitseb veidi nagu öko-energiatahvlid, aga süüa jõuan korraga oluliselt rohkem, tükihind tuleb palju madalam ja isetegemise rõõm veel kauba peale:)

Nüüd on plaanis katsetada kõikvõimalikke erinevaid koostise võimalusi nii kommideks kui kreemiks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s