Esileht » Kööginurgake » Kreemjas köögivilja risoto

Kreemjas köögivilja risoto

Kerge ja kosutav sügisene toit 🙂

Vaja läheb:

extra virgin oliiviõli

risotoriisi

köögivilju maitse järgi. Täna tegin varsselleri, paprika ja suvikõrvitsaga. Hästi sobivad siia ka porgand, brokkoli ja pea kõik muu, mida juhtub olema.

soola

kuuma vett

Kõrvale võib teha värske salati või panna lihtsalt kurgi- ja tomativiile ning hakitud maitserohelist.

Haki köögiviljad meeldiva suurusega tükkideks. Lase õli poti põhjas kuumaks, vala köögiviljad potti. Varsselleril, sibulal ja/või porrulaugul lase enne muude köögiviljade lisamist veidi omaette õliga kuumeneda. Kui kõik köögiviljad on lisatud ja mõne minuti kuumenenud, lisa risotoriis, sega ja kuumuta kõike koos paar minutit. Lisa kuuma vett vähehaaval, lase veel kaane all haududes riisi sisse imenduda ja lisa uuesti vett kuni riis on valmis. Ära sega. Valmis risotol lase enne serveerimist veidi kaane all seista.

Kunagi lisasin suvikõrvitsa risotole lõpus sinihallitusjuustu ka ja see oli päris hea, kuid läks veidi liiga raskeks. Ilma on kergem tunne.

Head risotot ei saa pikateralisest riisist ja kogu vett korraga lisades.

Kui riis võtab poti põhja kinni (mis segades kergesti juhtub), lisa peaaegu valmis risotole veel veidi vett, keera tuli alt kinni ja lase kaane all seista. Riis haudub põhja küljest lahti. Eeldusel, et pole kõrbema läinud. Kui põhi on kõrbema läinud, siis väldi segamist, tõsta puhas osa pealt teise potti ja lõpeta valmistamine seal.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s