3 keskmist muna
u. 125 g rafineerimata kristallsuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
400 ml kookospiima
4 spl kookosrasva
90-100 g kookoshelbeid
paar väikest peotäit maisimannat
riisijahu
0,5 tl soola
1 tl söögisoodat
0,5 tl sidrunhapet
paar väikest peotäit rosinaid
mustsõstrapulbrit
shokolaadinööpe
Vispelda munad suhkrutega lahti. Vispelda hulka kookospiim. Sulata kookosrasv ja sega tainasse. (Mina ei sulatanud ja jäi tükiline, kuid maitses ei olnud seda kuidagi tunda.) Sega hulka kookoshelbed, maisijahu, sool, sooda ja sidrunhape ning riisijahu nii palju, et saaks poolpaks tainas. Sega hulka rosinad.
Küpseta kookosrasvaga määritud vormis eelkuumutatud ahjus 180 C juures umbes 40 minutit kuni kook on pealt helekuldne ja sisse torgatud tikk jääb enam-vähem kuivaks.
Puista koogi pinnale mustsõstrajahu ja kõige peale tihedalt shokolaadinööpe. Pista kook korraks välja lülitatud, kuid veel kuuma ahju, et shokolaad sulaks. Määri shokolaad kahvliga ilusaks ühtlaselt triibuliseks. Lase jahtuda.
Kook sündis spontaanselt kokku pandud asjadest ja tuli üle ootuste hea. Tekstuurilt nagu pehme kookosküpsisepudi tugeva glasuuriga. Mustsõstra maitset ei jäänud tunda, ilmselt ära jätmine midagi oluliselt ei muudaks. Kui suures koguses ja hästi paksu kihina kooki teha, siis vahele sobiks ilmselt pohlamoos ka.