Esileht » Kööginurgake » Kapipõhja supp

Kapipõhja supp

Oliiviõli

1 küüslauguküüs

1 sibul

umbes 250 g kollaseid läätsi

1/3 lillkapsast

u. 400 g pastat

soola, pipart

keeva vett

peale maitserohelist

Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku oliiviõliga, kuni omandavad klaasja ilme ja sooja kuma. Lisa läätsed ja hakitud lillkapsas, kuumuta koos veidi. Lisa keev vesi, sool ja pipar. Lase haududa kuni läätsed on peaaegu valmis. Lisa pasta ja keeda veel vastavalt pasta keetmisajale pakil. Kui pasta on al dente, lase kaane all kuni 30 min seista.

Kui kollaseid läätsi kapipõhjas ei leidu, sobivad ka punased läätsed, oakonserv, leotatud oad, külmutatud oad… Pastad võivad olla erinevate pakkide põhjast. Pasta asemel võib olla ka riis, kinoa, odrakruubid… Kui kapipõhi on parajasti rikkalikum, ei teeks paha ka varsseller, porgand ja tomatipüree.

Jätkub viiele.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s