Esileht » Kööginurgake » Kapipõhja supp

Kapipõhja supp

Oliiviõli

1 küüslauguküüs

1 sibul

umbes 250 g kollaseid läätsi

1/3 lillkapsast

u. 400 g pastat

soola, pipart

keeva vett

peale maitserohelist

Kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku oliiviõliga, kuni omandavad klaasja ilme ja sooja kuma. Lisa läätsed ja hakitud lillkapsas, kuumuta koos veidi. Lisa keev vesi, sool ja pipar. Lase haududa kuni läätsed on peaaegu valmis. Lisa pasta ja keeda veel vastavalt pasta keetmisajale pakil. Kui pasta on al dente, lase kaane all kuni 30 min seista.

Kui kollaseid läätsi kapipõhjas ei leidu, sobivad ka punased läätsed, oakonserv, leotatud oad, külmutatud oad… Pastad võivad olla erinevate pakkide põhjast. Pasta asemel võib olla ka riis, kinoa, odrakruubid… Kui kapipõhi on parajasti rikkalikum, ei teeks paha ka varsseller, porgand ja tomatipüree.

Jätkub viiele.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s