Esileht » Kööginurgake » Kreemjas kõrvitsa-läätsesupp ingveriga

Kreemjas kõrvitsa-läätsesupp ingveriga

Kuldne supp kosutab sügisel nii ihu kui hinge:)

Sõltuvalt isust jätkub 8-12 sööjale

extra virgin oliiviõli

1-2 varsselleri vart

500 g porgandeid

0,5 väikest kõrvitsat

0,5 keskmist lillkapsast

8 pudrukartulit

jupp ingverit (mina väga vürtsikat ei taha ja kasutasin selle supikoguse peale 2 kitsast ingveriharu, kokku vast 3 cm. Kui ingver väga meeldib, võib rohkelt panna)

250 g kollaseid läätsi

soola

keeva vett

serveerimiseks maitserohelist ja mahesidrunit

***

Puhasta ja tükelda köögiviljad, haki ingver peenelt.

Kuumuta varssellerit ja porgandeid oliiviõliga poti põhjas kuni need omandavad kuldse tooni.

Lisa muud köögiviljad, ingver, läätsed, sool ja keeva vett nii palju, et katab köögiviljad.

Hauta suppi umbes 20 minutit kuni läätsed ja kõik köögiviljad on pehmed.

Püreeri supp sauseguriga kreemjaks.

Serveerimisel võib supi peale hakitud maitserohelist puistata ja sidrunit pigistada, iga sööja oma maitse järgi.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s