Esileht » Kööginurgake » Banaanikeeks

Banaanikeeks

Võtsin aluseks https://looduskodu.wordpress.com/2012/03/16/banaani-jaanikaunaleib/

Eelkuumutasin ahju 200 C peale.

Vispeldasin lahti 2 muna ja

1,5 dl kristallsuhkrut

segasin hulka

2 keskmist üliküpset banaani ja

5 spl oliiviõli

Seejärel lisasin

1 dl kaerahelbeid

1 dl tatrajahu

2 dl gluteenivaba koogijahu (Schär Patisserie)

0,5 dl maisipolentat

1,5 tl söögisoodat

1 kasina tl ökot piparkoogi maitseainet

0,5 tl peensoola

Valasin vedela taina õlitatud vormi ja panin ahju. Madaldasin temperatuuri 190 C peale. Küpsetasin 40 minutit kuni keeks oli pealt kuldpruun ja lasin rätiku all vormis veidi jahtuda. Võib ka mõne minuti vähem küpsetada, kuid on väga hea.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s