Esileht » Kööginurgake » Roheline toortatrakreem

Roheline toortatrakreem

Juba ainuüksi selline nimi oleks mõni aeg tagasi tundunud mulle vastumeelne. Ja välimus pole ka kiita. Kuid peale ootamatult meeldivaks osutunud toortatrapudru peaaegu igal hommikul söömist tekkis küsimus, kas seda saaks ka rohelise variandina teha. Kõige kindlam viis teada saada on järele proovida:) Nüüd olen kaks korda rohelist kreemi teinud ja väga head olid mõlemad.

Tegin nii:

Toortatra pesin õhtul külma veega läbi, panin ligunema, hommikul loputasin põhjalikult ja lasin veel pool tundi liguneda. Kreemi jaoks kasutasin tatart seekord vähem kui tavaliselt, umbes 1/4 supikausikesest ligunenud mahus (paisub natuke). Teist sama palju jätsin veel õhtuks ligunema.
Lisasin toortatrale:

suure peotäie mungoaidusid
suure peotäie kookoshelbeid
peotäie banaanipulbrit
4-6 tükeldatud päikesekuivatatud aprikoosi, mis enne umbes 10 minutit vähese veega ligunesid
1/2 – 3/4 avokaadot tükeldatuna
3 kiivit või 2 pirni tükeldatuna
väikse pundi värsket münti tükeldatuna

Pirnidega variandile panin 2 väikest banaani ka, kiividega ei pannud.

Mikserdasin kõik sauseguriga kreemjaks. Kasutasin suuremat kiirust kui tavaliselt ja välja tuli tõesti kreem, mitte puder nagu varasemalt. Rammus, üsna magus ja maheda maitsega.
Täna võtsin seda purgiga raamatukokku kaasa ka. Väga hea lõunasöök:)

Ja Facebookis Looduskodu lehel on juba 207 liiget:) Selle lehe pidamine on olnud puhas rõõm.
Kas Sina oled juba Looduskodu jälgija FB-s? Kui ei, siis ühine meiega!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s