Esileht » Kööginurgake » Tatra koorikleivad ja riisi-ploomikakud

Tatra koorikleivad ja riisi-ploomikakud

Tegin täna hommikul kukleid sarnaselt tatra-seemnekuklitele, kuid panin rohkem vett ja ei kasutanud õli ega tatramannat.
Poolest tainast tegin 12 väikest ümmargust koorikleiba. Teisele poolele lisasin taignast veidi väiksema koguse sushi riisi jääki, 8 kuivatatud ploomi ja peotäie kreeka pähkleid ning sain 12 riisikakukest. Mõlemad tulid väga head.

Täpsemalt tegin nii:

gluteenivaba jahusegu – umbes pool jahukogusest
Eesti tatrajahu – umbes 2/3 ülejäänud poolest
kaerajahu ja kaerakliid. Kasutasin gluteenivaba Provena kaerajahu ja tavalisi kaerakliisid. Kui kardad ristsaastumist gluteeniga, võid kaerakliide asemel rohkem gluteenivaba kaerajahu kasutada.
tumedat rafineerimata pehmet suhkrut
umbes 1 tl soola
1 pk kuivpärmi (11 g)
2 peotäit päevalilleseemneid
1 peotäis rosinaid
väike peotäis kanepiseemneid
umbes 1,5 spl köömneid
käesooja vett nii palju, et saab pehme tainas, mis otseselt ei voola, kuid kuklina plaadil püsti ka ei seisa, vaid vajub lapikuks.

Segasin kõik kokku, lasin rätiku all kerkida, sõtkusin alla.
Tõstsin külma vette kastetud kätega küpsetuspaberiga plaadile 12 madalaks vajuvat kuklit, jätsin ruumi nende vahele. Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200 C juures umbes 35 minutit kuni pealt olid krõbedad ja leivakese sisse torgatud tikk jäi kuivaks.

Järelejäänud poolele tainale segasin hulka peaaegu taina mahu jagu suhkru, soola ja riisiäädikaga maitsestatud sushiriisi (maitsest ei jäänud riisiäädikat tunda, võid ka lihtsalt veega keedetud riisi- või muud putru kasutada.), 8 pehmet kuivatatud ploomi tükeldatuna ja väikse peotäie kreeka pähkleid laiali pudistatuna. Segasin läbi ja tõstsin küpsetuspaberiga plaadile 12 kakukest, vajutasin kakud umbes 1-1,5 cm paksuseks. Küpsetasin samuti 200 C juures 35 minutit.

Koorikleivad on väga head lapiti pooleks lõigatuna võileivana kasutamiseks.
Riisikakud on suurepärased niisama nosimiseks:) Kreeka pähklid ja ploomid sobivad siia tõesti hästi. Kui teed ainult riisikakke, siis köömned võib ära jätta, kuid nad ei häiri siin ka.

Osa leibu tõstsin jahtunult kotiga sügavkülma, et saaks hiljem võtta ja ahjus soojendada ilma ohuta, et midagi enne otsa saamist ära jõuab kuivada.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s