Esileht » Kööginurgake » Toortatrapuder

Toortatrapuder

Tegin täna esimest korda toortatraputru. Olin selle maitsvuse osas skeptiline, kuid väga hea tuli.

Võtsin eeskujuks Paradiisi maitse videoõpetuse ja tegin nii:

pool tassi Eesti toortatart + külma vett leotamiseks
suur peotäis rosinaid
väike peotäis päevalilleseemneid
suur peotäis kookoshelbeid
mõned kreeka pähkli poolikud
tibake vaniljesuhkrut
1 suur küps banaan
värsket sidrunimahla

Eelmisel õhtupoolikul panin umbes pool tassi Eesti toortatart külma veega ligunema. Ligunes üle 12 tunni.
Täna hommikul loputasin ligunenud tatart põhjalikult (oli limaseks läinud) ja panin uue külma vee peale, lasin veel umbes pool tundi seista.
Loputasin suure peotäie rosinaid ja väikse peotäie päevalilleseemneid, lasin neil koos umbes pool tundi vähese veega liguneda.
Segasin rosinate ja päevalilleseemnete hulka mõned lahti pudistatud kreeka pähkli poolikud, suure peotäie kookoshelbeid ja tibake vaniljesuhkrut.
Viilutasin hulka 1 suure küpse banaani ja valasin peale ligunenud tatra koos viimase veega.
Blenderdasin kõik sauseguriga kreemiks ja pigistasin peale sidrunimahla. Kookoshelbed jäid kergelt tükiliseks, päris püreeks ei teinud.
Välimus ei olnud tulemusel söödav, kuid maitses väga hea. Nagu poolvedel toorkommimass:) Sobis hommikusöögiks väga hästi.

Kuidas teie toortatraputru olete teinud?

Advertisements

One thought on “Toortatrapuder

  1. Pingback: Toortatrapuder marjadega | Kodutee

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s