Esileht » Kööginurgake » Tatra-seemneleib

Tatra-seemneleib

Kõige parem tatraleib, mis ma siiani teinud ja saanud olen:)

Sellest kogusest sain 1 leivavormi täie + 1 väikese lapiku pätsi, mida söön niisama, ilma katteta. Madala pätsi juures on eriti mõnus, et suur osa sellest on koorik:) Köömned annavad talle tuttava rukkileiva maitse. Ma ei ole nüüd tükk aega juba rukkileiba söönud (mõned kuud üldse, enne seda väga harva külas) ja ei tunne enam puudustki. Selle leivaga tuli maitse meelde ja usun, et algajatele gluteenivältijatele sobiks see tavalise leiva asenduseks hästi. Rosinate ja tumeda suhkru tõttu on ta üsna magus, kuid sobib ikka väga hästi näiteks avokaado vm nö soolase kattega söömiseks. Kui magusamat sorti leib ei meeldi, võib rosinad välja jätta, kasutada väikeses koguses kergema maitsega suhkrut ja rohkem soola.

gluteenivaba jahusegu, umbes pool jahukogusest (kasutasin Schär B segu)
3 peotäit kaerakliisid
3 peotäit Eesti tatramannat
3 kahe peo täit Eesti tatrajahu (tõstan kahe kõrvuti peoga korraga)
tiba soola (0,5-1,5 tl vastavalt maitsele)
tumedat rafineerimata suhkrut umbes peotäis
9g mahedat kuivpärmi (mõeldud 500 g jahu jaoks)
1 peotäis rosinaid
2 peotäit päevalilleseemneid
1 väike peotäis kanepiseemneid
u. 1,5 spl köömneid
käesooja vett 2,5 tassi
suur sorts õli

Sega kõik kuivained omavahel. Lisa vähehaaval vett, samal ajal segades ja sõtkudes. Lase soojas kohas rätiku all kerkida. Kerkinud tainale sõtku hulka õli. Eelkuumuta ahi 200 C juurde. Tõsta taigen pätsidena küpsetuspaberil või õlitatud vormis ahju ja küpseta kuni leib on pealt kuldpruun ja tikk jääb enam-vähem kuivaks.

Kuidas teie tatraleiba olete teinud ja kuidas välja on tulnud? Jagage oma lemmikretsepte:)

Advertisements

2 thoughts on “Tatra-seemneleib

  1. Pingback: Tatra koorikleivad ja riisi-ploomikakud | Kodutee

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s