Esileht » Kööginurgake » Kõige paremad shokolaadiküpsised

Kõige paremad shokolaadiküpsised

Poeküpsistest on viimase aja parim leid olnud Pagar Võtaks Tatrakakud shokolaadiga. Aga need sisaldavad võid ehk laktoosi. Olen mõelnud, et prooviks neid järele teha ilma võita, kuid pole ette võtnud. Täna tulid täiesti juhuslikult samasugused välja:)

1 plaaditäis

4-5 kuhjaga suurt spl ökomajoneesi
1 muna
suur sorts rapsiõli
pehmet tumedat rafineerimata suhkrut, silma järgi vast 3 peotäit
Eesti tatramannat 3-4 peotäit (kasutasin pakipõhja ära)
3 peotäit kaerakliisid
Eesti tatrajahu
0,25 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
tumedat shokolaadi – kangus ja kogus vastavalt maitsele ja shokolaadiarmastusele. Mulle väga kange shokolaad ei meeldi, kasutasin seekord 50% kakaosisaldusega shokolaadi vast umbes 25g. Aga suuremad shokolaadisõbrad võivad ka 100g ja kangemat panna.

Sega majonees kõigepealt munaga ühtlaseks, seejärel õliga ühtlaseks ja siis suhkruga ühtlaseks. Lusikaga segasin.
Sega kuivained eraldi või vedela osa peal. Jahu lisa vähehaaval, seda peab olema nii palju, et saab pehme lusikaga enam-vähem tervikuna pööratav tainas. Haki shokolaad erineva suurusega tükkideks ja sega taina hulka. Shokolaad võib ebaühtlaselt tainas jaotuda, et saaks küpsiseid erineva shokolaadiarmastuse tasemega inimestele.

Mätsi küpsetuspaberiga ahjuplaadile umbes 0,5 cm paksused kakud ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures kuni küpsised on pealt kuldjaspruunikad. Mul läks umbes 10 minutit.
Küpsised jäävad pehmed ja rikkalikud:)

Head maiustamist!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s