Esileht » Kööginurgake » Kõige paremad shokolaadiküpsised

Kõige paremad shokolaadiküpsised

Poeküpsistest on viimase aja parim leid olnud Pagar Võtaks Tatrakakud shokolaadiga. Aga need sisaldavad võid ehk laktoosi. Olen mõelnud, et prooviks neid järele teha ilma võita, kuid pole ette võtnud. Täna tulid täiesti juhuslikult samasugused välja:)

1 plaaditäis

4-5 kuhjaga suurt spl ökomajoneesi
1 muna
suur sorts rapsiõli
pehmet tumedat rafineerimata suhkrut, silma järgi vast 3 peotäit
Eesti tatramannat 3-4 peotäit (kasutasin pakipõhja ära)
3 peotäit kaerakliisid
Eesti tatrajahu
0,25 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
tumedat shokolaadi – kangus ja kogus vastavalt maitsele ja shokolaadiarmastusele. Mulle väga kange shokolaad ei meeldi, kasutasin seekord 50% kakaosisaldusega shokolaadi vast umbes 25g. Aga suuremad shokolaadisõbrad võivad ka 100g ja kangemat panna.

Sega majonees kõigepealt munaga ühtlaseks, seejärel õliga ühtlaseks ja siis suhkruga ühtlaseks. Lusikaga segasin.
Sega kuivained eraldi või vedela osa peal. Jahu lisa vähehaaval, seda peab olema nii palju, et saab pehme lusikaga enam-vähem tervikuna pööratav tainas. Haki shokolaad erineva suurusega tükkideks ja sega taina hulka. Shokolaad võib ebaühtlaselt tainas jaotuda, et saaks küpsiseid erineva shokolaadiarmastuse tasemega inimestele.

Mätsi küpsetuspaberiga ahjuplaadile umbes 0,5 cm paksused kakud ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures kuni küpsised on pealt kuldjaspruunikad. Mul läks umbes 10 minutit.
Küpsised jäävad pehmed ja rikkalikud:)

Head maiustamist!

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s