Esileht » Kööginurgake » Majoneesi-kaeraküpsised

Majoneesi-kaeraküpsised

2 plaaditäit väikseid küpsiseid

4 kuhjaga spl ökomajoneesi (vaata koostisainete nimekirjast, et ei sisaldaks gluteeni ega laktoosi)
1 muna
rafineerimata suhkrut
3-4 kuhjaga spl hommikuse pudru jääki (nt kaerahelbepuder)
Sega majonees, muna, puder ja suhkur lusikaga ühtlaseks kreemiks.

Sega:
gluteenivaba jahusegu (mina kasutasin seekord Schär bread mix`i) umbes paar-kolm suurt peotäit
kaerakliisid suur peotäis
kaerahelbeid suur peotäis
tiba soola
rafineerimata suhkrut veel veidi
kardemoni
küpsetuspulbrit 1,5 tl

Mina valan tavaliselt kuivained järjest märja segu peale ja segan õrnalt kõigepealt kuivained peal läbi ja seejärel terve taina läbi. Nii on kergem hinnata kuivainete vajalikku kogust tunde järgi.

Sega kuiv segu majoneesiseguga kokku, paksuks pehmeks kergesti mätsitavaks tainaks. Maitse tibake tainast, kas on parajalt maitsestatud. Ma olen varem majoneesiküpsiseid teinud liiga vähese suhkruga ja need olid üsna mõttetud. Samas liiga magus ei ole ka hea. Need tulid praegu väga head.
Mätsi külma vette kastetud sõrmedega või tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga plaadile küpsised, vajuta laiaks.
Raputa küpsiste peale veidi rafineerimata kristallsuhkrut.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures 10-15 minutit kuni küpsised on pealt kuldsed.
Soojalt süües on seest pehmed, jahtudes muutuvad kiiresti krõbedaks.

***

Kodutee Aasta stipendiumile saab kandideerida veel reede hommikul kella 10ni. Kodutee Aastaga liituda saab esmaspäeva, 31. märtsini. Vaata lähemalt https://looduskodu.wordpress.com esilehel.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s