Esileht » Kööginurgake » Shokolaadi-mandlikook

Shokolaadi-mandlikook

Inspireeritud Nigella Lawsoni raamatu shokolaadi-oliiviõlikoogi retseptist.
Tema kasutas kakaopulbrit kuuma veega segatult, vaniljeekstrakti, söögisoodat, peensuhkrut, oliiviõli ja 3 muna ning ainult mandlijahu. Temal tuli niiske kook, minul biskviidisem.

Mina tegin nii:
u. 200 g tumedat shokolaadi murra väikesteks tükkideks ja sulata kuumaveevannil või soojenevas ahjus väikeses kausis.

Sega omavahel:
u. 120 g mandlijahu
u. 100 g gluteenivaba jahusegu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
1 kuhjaga tl vaniljesuhkrut
näputäis soola

Mikserda 3 min kiirel rezhiimil:
4 keskmist vabakana muna
paar suurt peotäit lahti pudistatud tumedat melassisuhkrut
paar suurt sortsu rapsiõli (Nigella kasutas 150 ml)

Peale 3 min vahustamist vala aeglasemalt mikserdamist jätkates munasegu hulka vedel shokolaad ning seejärel vähehaaval jahusegu. Kokku saab paks pehme taigen, mis on veel 1 õrna miksrivispliga segatav, kuid juba veidi raske.

Vala taigen ümmargusse õlitatud koogivormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 170 C juures u. 40 minutit.
Sobib niisama söömiseks või tordipõhjaks:)

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s