Esileht » Kööginurgake » Mandlipirukas ja kookospähklipirukas

Mandlipirukas ja kookospähklipirukas

Sellest kogusest saab kaks väikest pirukat.

500 g lehttainast (gluteenivaba müüakse Prismas)
tatra- või riisijahu taigna rullimiseks
keedetud riisi
200 ml riisikoort
u. 100 g purustatud mandleid
u. 100 g kookoshelbeid
rafineerimata suhkrut
kardemoni
kaneeli
küpsetuspaberit

Võta kaks kaussi, tõsta kumbagi natuke keedetud riisi. Riisi kogus sõltub sellest, kui riisist või mandlist/kookoselist pirukat soovid. Mina panin visuaalselt riisi natuke rohkem kui mandleid/kookoshelbeid. Sega ühte kaussi kookoshelbed ja teise mandlitükid. Mandlisegule lisa kaneeli ja kardemoni maitse järgi heldelt. Lisa mõlemale segule rafineerimata suhkrut. Jaga 200 ml riisikoort kahe kausi vahel, sega segudesse. Maitse, kas on piisavalt tugeva maitsega või on vaja lisada maitseaineid.

Pane ahi soojenema 200 C.

Tainas rulli lahti kahe eraldi tükina. Gluteenivaba lehttainas pane kohe heaga kahe küpsetuspaberi vahele ja puista enne tainatüki mõlemale poole ohtralt jahu. Rulli tainas paberite vahel lahti. Ilma paberita ei tule sellest midagi mõistlikku välja. Lahti rullitud taina keskele tõsta pikuti täidist. Tõsta tainaääred koos küpsetuspaberiga täidise peale ja tõmba terava noaga ettevaatlikult paberi küljest lahti. Tõsta pirukas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Tee teise tainatüki ja täidisega samamoodi. Küpseta kahel plaadil korraga või kui mahub, siis ühel, kuni pirukad on pealt kuldsed.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s