Esileht » Kööginurgake » Kardemonisai

Kardemonisai

1 päts
Jahud: ligikaudu 1/3 Veski Mati mitmeviljajahu, 1/3 Eesti tatrajahu ja 1/3 kaerahelbed
0,5 pk kuivpärmi (pakk 11g)
rafineerimata kristallsuhkrut
kardemoni
kaneeli (võib soovi korral ära jätta)
tiba soola
2-3 spl rapsi- või päevalilleõli
käesooja vett

Sega kõik kuivained omavahel. Sega kuivainete hulka õli, seejärel lisa vähehaaval käesooja vett kuni saad käega sõtkudes ühtlase pehme veniva taina. Lase soojas kohas kerkida. Sõtku tainas alla, tõsta õlitatud leivavormi (mul oli tainast poole vormi jagu), silu tainast märja käega, lase soojas kohas vorm täis kerkida, küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures kuni pealt on kuldpruun ja tikk jääb kuivaks (u. 40 min). Kummuta sai vormist välja. Kui põhi on pehme, pane sai välja lülitatud, kuid veel kuuma ahju tagurpidi ilma vormita ahjuplaadile veel 10 min järelküpsema. Valmis sai kumiseb põhjale sõrmedega koputades. Võta sai ahjust välja, mähi küpsetuspaberisse ja köögirätikusse, jäta ööseks või mõneks tunniks rätiku sees jahtuma. Sobib süüa täiesti ilma katteta:)

Hästi sobiks selle saia sisse ka väiksed õunatükid.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s