Esileht » Kööginurgake » Kardemonisai

Kardemonisai

1 päts
Jahud: ligikaudu 1/3 Veski Mati mitmeviljajahu, 1/3 Eesti tatrajahu ja 1/3 kaerahelbed
0,5 pk kuivpärmi (pakk 11g)
rafineerimata kristallsuhkrut
kardemoni
kaneeli (võib soovi korral ära jätta)
tiba soola
2-3 spl rapsi- või päevalilleõli
käesooja vett

Sega kõik kuivained omavahel. Sega kuivainete hulka õli, seejärel lisa vähehaaval käesooja vett kuni saad käega sõtkudes ühtlase pehme veniva taina. Lase soojas kohas kerkida. Sõtku tainas alla, tõsta õlitatud leivavormi (mul oli tainast poole vormi jagu), silu tainast märja käega, lase soojas kohas vorm täis kerkida, küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures kuni pealt on kuldpruun ja tikk jääb kuivaks (u. 40 min). Kummuta sai vormist välja. Kui põhi on pehme, pane sai välja lülitatud, kuid veel kuuma ahju tagurpidi ilma vormita ahjuplaadile veel 10 min järelküpsema. Valmis sai kumiseb põhjale sõrmedega koputades. Võta sai ahjust välja, mähi küpsetuspaberisse ja köögirätikusse, jäta ööseks või mõneks tunniks rätiku sees jahtuma. Sobib süüa täiesti ilma katteta:)

Hästi sobiks selle saia sisse ka väiksed õunatükid.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s