Esileht » Kööginurgake » Shokolaadiküpsised

Shokolaadiküpsised

u. 125g ökomargariini või võid
veidi tumedat rafineerimata suhkrut
2 muna
tiba kardemoni
2oog kanget shokolaadi (vähemalt 70% kakaod)
erinevaid jahusid (mina kasutasin riisi- ja tatrajahu ja kaerahelbeid. Rangelt gluteenivabadeks küpsisteks tuleks kasutada gluteenivaba märkega kaerahelbeid, mis on kasvatatud ja töödeldud gluteeni sisaldavatest teraviljadest eraldi.)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
kreeka pähkleid u. 75g
kuivatatud jõhvikaid peotäis
tükeldatud kuivatatud ploome peotäis

Hõõru ökomargariin või või suhkruga kreemiks, vahusta ühekaupa lusikaga hulka munad, sega sisse kardemon. Sulata shokolaad ja sega võikreemiga. Sega omavahel kuivained, kreeka pähklid, jõhvikad ja ploomid, sega kreemi sisse. Pätsi taignast pallid küpsetuspaberiga plaadile, küpseta eelkuumutatud ahjus 190 C juures olenevalt pallikeste suurusest 15-25 minutit.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s