Esileht » Kööginurgake » Mandli-kardemoniküpsised

Mandli-kardemoniküpsised

Segasin 250g ökomargariini tumeda rafineerimata suhkruga kreemiks.

Hõõrusin hulka 2 talumuna ja 2 küpset banaani.

Vedela segu sisse segasin täisterariisijahu (kõige rohkem), tatrajahu (keskmiselt) ja kaerajahu (natuke) ning 2 tl küpsetuspulbrit ja näputäie soola. Jahusid panin vähehaaval seni kuni tainas oli pehme ja kergesti segatav, pigem paks kui vedel.

Siis jagasin taina kaheks.

Ühele poolele segasin hulka u. 50g kookosjahu, teisele poolele hõõrusin u. 50g mandlilaaste jämedalt puruks ja segasin koos helde kardemoniga tainasse.

Vormisin teelusikatäite kaupa sõrmedega väiksed pallikesed ja küpsetasin küpsetuspaberiga plaadil  kookosküpsiseid 200 C 15 min ja mandliküpsiseid 180 C u 25 min.

Mandli-kardemoniküpsised tulid palju maitsekamad. Kookose maitse esile tulemiseks oleks seda vaja rohkem panna, kuigi, kui ei mõtle neist kui kookosküpsistest, siis on nii ka väga hea. Kui tugevat maitset tahta, siis esialgu soovitan kookosjahu asemel kogu tainale pigem 100 g mandlilaastupuru panna.

Välja tuli 42 kookosküpsist + 49 mandliküpsist.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s