Esileht » Kööginurgake » Kaerahelbeküpsised

Kaerahelbeküpsised

Tatraküpsiste eeskujul tegin nädalavahetusel kaerahelbeküpsiseid. Väga head tulid:)

0,5 pk (u. 100g) ökomargariini (võib asendada võiga, kui talud laktoosi ja kaseiini. Tavalist margariini ma ei soovita)

veidi pehmet tumedat rafineerimata suhkrut

2 mahemuna

1 küps banaan

1/4 osa tatrajahu

3/4 osa peeni kaerahelbeid (mitte kiir-)

1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

tiba soola

kuivatatud jõhvikaid

śokolaadinööpe

Hõõru ökomargariin suhkruga kreemiks, klopi ühekaupa hulka munad. Hõõru banaan kahvliga pudruks, sega kreemi sisse. Lisa natukese haaval tatrajahu ja kaerahelbed, koos nendega küpsetuspulber ja sool, kuni tainas on paks, kuid kergesti segatav.

Soojenda ahi 180 C. Tõsta küpsetuspaberiga ahjuplaadile teelusikaga väikesed pätsikesed. Suru iga pätsikese keskele kuivatatud jõhvikas või śokolaadinööp ja vajuta tainas täidise ümber kokku, et täidis kõrbema ei läheks. Küpseta kuni küpsised on pealt kuldse varjundiga (10-20 min olenevalt küpsiste suurusest).

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s