Esileht » Kööginurgake » Kaerahelbeküpsised

Kaerahelbeküpsised

Tatraküpsiste eeskujul tegin nädalavahetusel kaerahelbeküpsiseid. Väga head tulid:)

0,5 pk (u. 100g) ökomargariini (võib asendada võiga, kui talud laktoosi ja kaseiini. Tavalist margariini ma ei soovita)

veidi pehmet tumedat rafineerimata suhkrut

2 mahemuna

1 küps banaan

1/4 osa tatrajahu

3/4 osa peeni kaerahelbeid (mitte kiir-)

1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

tiba soola

kuivatatud jõhvikaid

śokolaadinööpe

Hõõru ökomargariin suhkruga kreemiks, klopi ühekaupa hulka munad. Hõõru banaan kahvliga pudruks, sega kreemi sisse. Lisa natukese haaval tatrajahu ja kaerahelbed, koos nendega küpsetuspulber ja sool, kuni tainas on paks, kuid kergesti segatav.

Soojenda ahi 180 C. Tõsta küpsetuspaberiga ahjuplaadile teelusikaga väikesed pätsikesed. Suru iga pätsikese keskele kuivatatud jõhvikas või śokolaadinööp ja vajuta tainas täidise ümber kokku, et täidis kõrbema ei läheks. Küpseta kuni küpsised on pealt kuldse varjundiga (10-20 min olenevalt küpsiste suurusest).

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s