Esileht » Kööginurgake » Õhulised küpsised

Õhulised küpsised

Jõuluküpsiseid paluti korrata. Tegin seekord veidi teisiti ja tulid veel paremad. Seest pehmed ja õhulised, pealt krõbedad.

 

0,5 pk ökomargariini (soovi korral võib asendada võiga, siis ei ole laktoosivaba)

heldelt pehmet pruuni rafineerimata suhkrut

1 muna

Jahud umbes pooleks: Eesti tatrajahu ja täisterariisijahu

küpsetuspulbrit 1,5 tl

tiba soola

kaneeli, kardemoni, vaniljesuhkrut

3 suurt spl kaerahelbeputru, veega hautatud (Gluteenivabu kaerahelbeid teeb näiteks Provena, müüakse Kaubamajas. Mina kasutasin seekord tavalisi lootuses, et tavakaer pole nii gluteenirikas kui nisu. Võib ka muid hommikul üle jäänud putrusid kasutada.)

1 suur küps banaan

kuivatatud jõhvikaid

Hõõru ökomargariin pehme suhkruga ühtlaseks kreemiks. Sega hulka muna, seejärel veidi jahu ja pehme puder. Lisa vähehaaval jahud, küpsetuspulber ja maitseained. Pudrusta banaan kahvliga, sega taina hulka. Jäta banaan veidi tükiliseks, et küpsistes tunda oleks. Tainas peaks olema siidjaspehme, lusikaga tõstes jäävad pehmed tipud.

Tõsta tainas kahe teelusika abil pätsikestena küpsetuspaberiga plaadile. Vajuta iga pätsikese keskele paar kuivatatud jõhvikat ja suru tainas lusikaga jõhvikate ümber kokku, et jõhvikad ei kõrbeks. Küpseta 200 C juures. Keskmise suurusega küpsised küpsevad u 15-20 minutit.

Jahusid panen alati tunde järgi, et saaks õige konsistentsiga ja arvestan taina kogust pigem vedelate koostisosade järgi. Sellest tainast sain mina 2 plaaditäit, kummalgi u 20 küpsist. Esimene plaaditäis sai teist oodates peaaegu otsa, seega mõistlik on kogust suurendada:)

Selliseid küpsiseid süües tekib küsimus, miks üldse nisust küpsiseid tehakse, kui täisteratatra- ja -riisijahust on ometi palju paremad.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s