Ema sünnipäeva puhul tegin gluteeni-, laktoosi- ja munavabu küpsiseid.
Inspiratsiooniks võtsin http://www.thedailydietribe.com/2012/12/gluten-free-molasses-cookies-20.html retsepti ja oma üllatusega tatraküpsised.
Tulemus oli üle ootuste hea:)
0,5 pk ökomargariini (soovi korral võib asendada võiga, siis ei ole laktoosivaba ega vegan. Tavamargariinist hoiduksin suurema kaarega kui valgest suhkrust)
heldelt pehmet pruuni rafineerimata suhkrut
Eesti tatrajahu, suurem osa
täisterariisijahu, väiksem osa
küpsetuspulbrit paar suurt näputäit
tiba soola
kaneeli, kardemoni, vaniljesuhkrut
1 suur küps banaan
Hõõru ökomargariin pehme suhkruga ühtlaseks kreemiks. Sega vähehaaval hulka jahud, küpsetuspulber ja maitseained. Pudrusta banaan kahvliga, sega taigna hulka. Jäta banaan veidi tükiliseks, et küpsistes tunda oleks. Tainas peaks olema siidjaspehme ja tervikuna kausis pööratav, lusikaga tõstes jäävad pehmed tipud.
Tõsta tainas kahe teelusika abil õlitatud või ökomargariiniga määritud või küpsetuspaberiga plaadile, küpseta 200 C juures max 25 minutit. Pealt kuldpruunid ja krõbedad, seest pehmed. Kui tahad pehmemaid küpsiseid, siis küpseta vähem, 25 min on viimane piir.
Selle taina tugevuseks lisaks imeheadele küpsistele on, et kui tainast valmistades selgub, et tegelikult polegi eriti küpsiseisu, siis saab taina niisama kreemina ära süüa:)