Esileht » Kööginurgake » Imehead jõuluküpsised

Imehead jõuluküpsised

Ema sünnipäeva puhul tegin gluteeni-, laktoosi- ja munavabu küpsiseid.

Inspiratsiooniks võtsin http://www.thedailydietribe.com/2012/12/gluten-free-molasses-cookies-20.html retsepti ja oma üllatusega tatraküpsised.

Tulemus oli üle ootuste hea:)

0,5 pk ökomargariini (soovi korral võib asendada võiga, siis ei ole laktoosivaba ega vegan. Tavamargariinist hoiduksin suurema kaarega kui valgest suhkrust)

heldelt pehmet pruuni rafineerimata suhkrut

Eesti tatrajahu, suurem osa

täisterariisijahu, väiksem osa

küpsetuspulbrit paar suurt näputäit

tiba soola

kaneeli, kardemoni, vaniljesuhkrut

1 suur küps banaan

Hõõru ökomargariin pehme suhkruga ühtlaseks kreemiks. Sega vähehaaval hulka jahud, küpsetuspulber ja maitseained. Pudrusta banaan kahvliga, sega taigna hulka. Jäta banaan veidi tükiliseks, et küpsistes tunda oleks. Tainas peaks olema siidjaspehme ja tervikuna kausis pööratav, lusikaga tõstes jäävad pehmed tipud.

Tõsta tainas kahe teelusika abil õlitatud või ökomargariiniga määritud või küpsetuspaberiga plaadile, küpseta 200 C juures max 25 minutit. Pealt kuldpruunid ja krõbedad, seest pehmed. Kui tahad pehmemaid küpsiseid, siis küpseta vähem, 25 min on viimane piir.

Selle taina tugevuseks lisaks imeheadele küpsistele on, et kui tainast valmistades selgub, et tegelikult polegi eriti küpsiseisu, siis saab taina niisama kreemina ära süüa:)

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s