Esileht » Kööginurgake » Imehead jõuluküpsised

Imehead jõuluküpsised

Ema sünnipäeva puhul tegin gluteeni-, laktoosi- ja munavabu küpsiseid.

Inspiratsiooniks võtsin http://www.thedailydietribe.com/2012/12/gluten-free-molasses-cookies-20.html retsepti ja oma üllatusega tatraküpsised.

Tulemus oli üle ootuste hea:)

0,5 pk ökomargariini (soovi korral võib asendada võiga, siis ei ole laktoosivaba ega vegan. Tavamargariinist hoiduksin suurema kaarega kui valgest suhkrust)

heldelt pehmet pruuni rafineerimata suhkrut

Eesti tatrajahu, suurem osa

täisterariisijahu, väiksem osa

küpsetuspulbrit paar suurt näputäit

tiba soola

kaneeli, kardemoni, vaniljesuhkrut

1 suur küps banaan

Hõõru ökomargariin pehme suhkruga ühtlaseks kreemiks. Sega vähehaaval hulka jahud, küpsetuspulber ja maitseained. Pudrusta banaan kahvliga, sega taigna hulka. Jäta banaan veidi tükiliseks, et küpsistes tunda oleks. Tainas peaks olema siidjaspehme ja tervikuna kausis pööratav, lusikaga tõstes jäävad pehmed tipud.

Tõsta tainas kahe teelusika abil õlitatud või ökomargariiniga määritud või küpsetuspaberiga plaadile, küpseta 200 C juures max 25 minutit. Pealt kuldpruunid ja krõbedad, seest pehmed. Kui tahad pehmemaid küpsiseid, siis küpseta vähem, 25 min on viimane piir.

Selle taina tugevuseks lisaks imeheadele küpsistele on, et kui tainast valmistades selgub, et tegelikult polegi eriti küpsiseisu, siis saab taina niisama kreemina ära süüa:)

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s