Esileht » Kööginurgake » Tatra-köögiviljahautis

Tatra-köögiviljahautis

valgeid ube

Eesti tatratangu (Kes gluteeni tarbib, võib Eesti tatra asemel põhimõtteliselt odratangu kasutada. On sarnasem kui poe pruun tatar.)

porgandit

brokkolit

paprikat

vastavalt maitsele muid köögivilju

oliiviõli

tiba soola

mahe puljongikuubik või maitsetaimi meeldimise järgi

 

Leota valgeid ube ööpäev külmas vees, vaheta vett paar korda päevas. Pärast leotamist pane oad uue külma veega keema, hauta peaaegu valmis, st kuni on põhimõtteliselt söödavalt valmis, aga võiks pehmemad olla. Vala keeduvesi ära, pane oad kõrvale. Selle osa võib teha ära mitu tundi enne hautise valmistamist ja hoida keedetud ube jahedas. Võib kasutada ka oakonservi, siis pole leotada ja keeta vaja, kuid tulemus pole ka nii kodune.

Tükelda porgandid, brokkoli, paprika jm köögiviljad. Pane (eelistatavalt malm-)poti põhjale oliiviõli, kuumuta sellega Eesti tatart (arvesta, et tatar paisub kõvasti ja maht suureneb) ja porganditükke, lisa kohe ka laiali pudistatud puljongikuubik või maitsetaimed, kuumuta kõike koos kuni porganditel on kuldne varjund. Siis lisa brokkoli, paprika, oad ja sool, sega ja kuumuta korraks veel, lisa kuuma vett nii palju, et kõik on hästi kaetud. Vee lisamiseks võid igaks juhuks poti tulelt kõrvale tõsta, et tuline õli üles ei pritsiks. Hauta kaane all kuni tatar on sulavalt pehme. Vajadusel lisa vahepeal kuuma vett. Poti võib ka ahju hauduma panna.

Naudi:)

 

PS. Poes pakutavad gluteenivabad saiatooted on peale pausi teisel-kolmandal katsel juba täitsa söödavad. Kui vahepeal nisu- ja rukkitooteid ei tarbi, siis nädala pärast ei tunne enam maitseerinevust. Täna sõin poe gluteenivaba kuklit ahjus üleküpsetatuna ökomargariini ja kiluga, nagu päris sai oli.

Tatraküpsiseid olen vahepeal paar korda veel teinud ja speltajahu asemel gluteenivaba kaerajahu kasutanud, on sama head, kui mitte veel paremad.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s