Esileht » Kööginurgake » Kõrvitsapitsa

Kõrvitsapitsa

Pärmitaignaks:

Veski Mati mitmeviljajahu

natuke täisterakaerahelbeid

kuivpärmi

sooja vett

oliiviõli

Katteks:

kõrvitsat

tomatit

punet vm kuivatatud või värsket ürti

soola

juustu (mahe parmesan:))

Sega jahu ja helbed pärmiga, sõtku sooja veega tainaks. Raputa veidi jahu taina peale, lase soojas kohas kerkida.

Lõika kõrvits tükkideks, küpseta ahjus pehmeks, hõõru püreeks, sega hulka tiba soola.

Kerkinud tainale lisa u. 1 spl oliiviõli, sõtku õliste kätega alla.

Määri ahjuplaat oliiviõliga, vajuta tainast meeldiva suurusega pitsapõhjad. Määri põhjadele kõrvitsapüree, lõika peale tomativiilud, puista üle pune vm ürdiga. Küpseta 200 C juures peaaegu valmis, siis lisa pitsade peale juustulaastud, lase valmis küpseda.

Naudi soojalt:)

Üldse ei olnud selline tegevuskäik plaanis, kuid tulemus oli üle ootuste hea:) Kavatsesin teha kõrvitsalaastude, paprika ja tomatiga, kuid paprika oli hommikuks hukka läinud ja kõrvits läks ahjus pehmeks, mistõttu tegin näo nagu kõrvitsapüree oleks tomatipasta ja täitsa toimis.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s