Esileht » Kööginurgake » Rabarberi-sõstrakook

Rabarberi-sõstrakook

Minu selle suve lemmikkook valmis nii:

 

Puhasta ja tükelda 2-3 suurt rabarberivart väikesteks kuubikuteks. Rabarber võib olla juba kergelt puine, see ei riku kooki.

Sega tükeldatud rabarberi hulka paar tl kuni paar spl kaneeli ja tiba kardemoni.

Hõõru umbes 150 g pehmet võid paari peotäie tumeda pehme suhkruga kreemiks.

Sega võikreemi hulka ühekaupa 4 talumuna.

Sega tainasse üks korralik supikulbitäis speltaputru, paar suurt peotäit peent speltajahu, paar suurt peotäit Veski Mati mitmeviljajahu, tiba soola, 2 tl küpsetuspulbrit. Vajadusel veel jahusid, kuni on kergesti segatav, samas mitte vedel tainas. Jahu peaks olema rohkem kui putru.

Sega tainasse maitsestatud rabarber.

Määri lahtikäiv ahjuvorm võiga, vala tainas vormi, puista peale heldelt punaseid ja musti sõstraid (külmutatud sobivad kuni värskeid veel pole), marjade peale natuke tumedat suhkrut.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures kuni marjade vahelt paistev taigen on ilus kuldpruun ja koogi sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja (umbes 30-40 minutit).

Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda, eemalda vormi äär. Söö soojalt. Imehea:)

 

Tegin sama põhimõtte järgi väikses ahjupotis ka kooki. Panin 3 muna, umbes 50 g võid, oliiviõli, veidi majoneesi ja jogurti segu (ehk 3-4 spl), ilma pudruta. Põhi tuli potis paksem ja marjakiht peal õhem, selle võrra ei olnud nii mahlane, aga ikka hea.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s