Esileht » Kööginurgake » Rabarberi-sõstrakook

Rabarberi-sõstrakook

Minu selle suve lemmikkook valmis nii:

 

Puhasta ja tükelda 2-3 suurt rabarberivart väikesteks kuubikuteks. Rabarber võib olla juba kergelt puine, see ei riku kooki.

Sega tükeldatud rabarberi hulka paar tl kuni paar spl kaneeli ja tiba kardemoni.

Hõõru umbes 150 g pehmet võid paari peotäie tumeda pehme suhkruga kreemiks.

Sega võikreemi hulka ühekaupa 4 talumuna.

Sega tainasse üks korralik supikulbitäis speltaputru, paar suurt peotäit peent speltajahu, paar suurt peotäit Veski Mati mitmeviljajahu, tiba soola, 2 tl küpsetuspulbrit. Vajadusel veel jahusid, kuni on kergesti segatav, samas mitte vedel tainas. Jahu peaks olema rohkem kui putru.

Sega tainasse maitsestatud rabarber.

Määri lahtikäiv ahjuvorm võiga, vala tainas vormi, puista peale heldelt punaseid ja musti sõstraid (külmutatud sobivad kuni värskeid veel pole), marjade peale natuke tumedat suhkrut.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures kuni marjade vahelt paistev taigen on ilus kuldpruun ja koogi sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja (umbes 30-40 minutit).

Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda, eemalda vormi äär. Söö soojalt. Imehea:)

 

Tegin sama põhimõtte järgi väikses ahjupotis ka kooki. Panin 3 muna, umbes 50 g võid, oliiviõli, veidi majoneesi ja jogurti segu (ehk 3-4 spl), ilma pudruta. Põhi tuli potis paksem ja marjakiht peal õhem, selle võrra ei olnud nii mahlane, aga ikka hea.

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s