Esileht » Kööginurgake » Köögiviljakarask

Köögiviljakarask

Katsetan toitlustamiseks retsepte:) Täna tegin sellist karaskit:

5 dl peenikest speltajahu

50 ml müslit

4 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

Sega kuivained omavahel.

***

2 peenikest porgandit, tõmba köögiviljakoorijaga lühikesed ribad

mõned lillkapsaõisikud (4-6), tükelda üsna väikeseks

õli pannile

ürte (mina panin punet ning paprika ja küüslaugu ja tshilliga segu)

Kuumuta köögiviljad õli ja ürtidega, jäta krõmpsuks. Jahuta.

***

2 muna, klopi kahvliga lahti, sega jahtunud köögiviljade hulka

1,25 dl sojapiima, sega köögiviljade ja muna hulka.

Ühenda kuivained ja köögiviljasegu. Lisa sorts oliiviõli, sega läbi.

Tõsta taigen õlitatud ahjuplaadile, mätsi karaskiks.

Pista mööda ääri taignasse kappareid, mõned keskele ka.

Puista pinnale pehme kitsejuustu tükikesi.

Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 C juures umbes 40 minutit, kuni tikk jääb sisse torgates kuivaks ja pealt on ilusa tooniga.

Lase veidi jahtuda ja naudi:)

***

Inspiratsiooni sain Heivi Petersoni raamatust “Ahjusoojad saiad-leivad: samm-sammult” seenesaia retseptist. Seal oli 1 muna, sojapiima asemel keefir, 2,5 dl nisujahu ja 2 dl täisteranisujahu, 4 tl küpsetuspulbrit, 0,25 tl soola, sisse 2,5 dl viilutatud śampinjone, 2,5 dl hakitud suvisibulat, 2 spl hakitud peterselli, 1 pressitud küüslauguküüs, köögiviljade kuumutamiseks 0,5 dl oliiviõli, saia peale määrimiseks 2 tl piima ja 2 spl riivitud juustu või seemneid.  Kohandasin vastavalt kapi sisule. Väga hea tuli:) Maitseb nagu karask, sellest pealkiri.

******

Konverentsi kavasse on lisandunud vestlusringide tutvustused https://looduskodu.wordpress.com/konverents 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s