Esileht » Kööginurgake » Spelta-seemnesai

Spelta-seemnesai

Kloppisin kahvliga 3 muna ja 2 spl mett.

Lisasin 2 kahvliga pudrustatud banaani.

Segasin hulka speltajahu nii palju, et moodustus paks, kuid kergesti segatav tainas. Jahu hulka segasin 2 tl küpsetuspulbrit.

Valasin taignasse veidi oliiviõli, 2 peotäit päevalilleseemneid, 2 peotäit kuivatatud jõhvikaid, 1 peotäie tükeldatud kuivatatud ploome, segasin hästi läbi.

Tõstsin taigna õlitatud leivavormi ja küpsetasin eelkuumutatud ahjus alguses 190 C ja lõpus 180 C juures kokku 1h ja 10-15 min.

Olen viimasel ajal pea iga päev teinud variatsioone sellisest leivast ja see on siiani neist kõige parem olnud. Sobib hästi rukkileiva asenduseks.

Advertisements

2 thoughts on “Spelta-seemnesai

  1. ma teen juba kolmandat korda ja nii maitsvad leivad on saanud. kasutasin speltajahu asemel täistera nisujahu, lisasin muidki pähkleid, seemned ning kuivatatud puuvilju. kogu perele meeldis. super retsept! aitäh 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s