Esileht » Kööginurgake » Spelta-seemnesai

Spelta-seemnesai

Kloppisin kahvliga 3 muna ja 2 spl mett.

Lisasin 2 kahvliga pudrustatud banaani.

Segasin hulka speltajahu nii palju, et moodustus paks, kuid kergesti segatav tainas. Jahu hulka segasin 2 tl küpsetuspulbrit.

Valasin taignasse veidi oliiviõli, 2 peotäit päevalilleseemneid, 2 peotäit kuivatatud jõhvikaid, 1 peotäie tükeldatud kuivatatud ploome, segasin hästi läbi.

Tõstsin taigna õlitatud leivavormi ja küpsetasin eelkuumutatud ahjus alguses 190 C ja lõpus 180 C juures kokku 1h ja 10-15 min.

Olen viimasel ajal pea iga päev teinud variatsioone sellisest leivast ja see on siiani neist kõige parem olnud. Sobib hästi rukkileiva asenduseks.

Advertisements

2 thoughts on “Spelta-seemnesai

  1. ma teen juba kolmandat korda ja nii maitsvad leivad on saanud. kasutasin speltajahu asemel täistera nisujahu, lisasin muidki pähkleid, seemned ning kuivatatud puuvilju. kogu perele meeldis. super retsept! aitäh 🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s