Raamatukogus on uus ajakiri Cook Vegetarian. Veebruari numbri lõpus oli Paul Hollywoodi banaanileiva retsept. Nägi väga ahvatlev välja ja otsustasin midagi sarnast teha. Tegemise käigus tuli palju muudatusi nagu ikka. Originaaliga saab tutvuda siin.
Mina tegin eile nii:
Vahustasin miksriga 2 muna 2 kuhjaga spl meega.
Segasin munade hulka kahvliga pudrustatud 2 suurt ja 1,5 väikest väga küpset banaani. Pool väikest banaani läks kohe kõhtu.
Lisasin 5 spl oliiviõli.
Puistasin tainasse kaera- ja speltajahu lahtiste pakkide põhjad (kaerajahu oli rohkem), 2 kuhjaga spl jaanikaunapulbrit ja 2 tl küpsetuspulbrit. Kloppisin lusikaga hästi läbi ja segasin hulka paar peotäit Inca marju. Tainas jäi veidi voolav.
Valasin taina õlitatud leivavormi ja küpsetasin eelkuumutatud ahjus 190 C juures 1h ja 5 minutit. Lasin mõne minuti jahtuda. Kahekordseks kerkinud leib jäi seest niiske, kuid kadus peaaegu hetkega kõhtudesse ja tänaseks telliti uus 🙂