Esileht » Kööginurgake » Jaanikaunakook

Jaanikaunakook

Vahustasin 2 muna. Munade hulka vahustasin 1 spl pehmet mett.

Segasin sisse 2 peotäit peent speltajahu, umbes (valasin otse pakist) 2 peotäit jaanikaunapulbrit, umbes 3 peotäit täisterakaerajahu, umbes 0,5 tl küpsetuspulbrit, tiba soola, peotäie päevalilleseemneid, peotäie kuivatatud jõhvikaid, pool peenelt tükeldatud datlit. Teise poole sõin ära.

Sõtkusin taignasse veidi kaerahelbeputru ja paar tubli sortsu oliiviõli.

Tõstsin taigna õlitatud vormi ja küpsetasin eelkuumutatud ahjus 190 C juures 50 minutit.

Kook tuli väga hea, pehme ja shokolaadine. Nägi välja täpselt nii nagu sobiks selle kõrvale hästi vaniljekreem või -jäätis. Välimus on siiski petlik ja vanilje on viimane asi, mida selle magusa koogi kõrvale panna. Palju paremini sobiks hapu moos, lihtsalt ilma kõrvaliseta on ka parem kui vaniljekastmega.

Pildil jaanikaunapuu:) Jaanikaunad on väga mõnusad shokolaadi asemel söömiseks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s