Esileht » Kööginurgake » Jaanikaunakook

Jaanikaunakook

Vahustasin 2 muna. Munade hulka vahustasin 1 spl pehmet mett.

Segasin sisse 2 peotäit peent speltajahu, umbes (valasin otse pakist) 2 peotäit jaanikaunapulbrit, umbes 3 peotäit täisterakaerajahu, umbes 0,5 tl küpsetuspulbrit, tiba soola, peotäie päevalilleseemneid, peotäie kuivatatud jõhvikaid, pool peenelt tükeldatud datlit. Teise poole sõin ära.

Sõtkusin taignasse veidi kaerahelbeputru ja paar tubli sortsu oliiviõli.

Tõstsin taigna õlitatud vormi ja küpsetasin eelkuumutatud ahjus 190 C juures 50 minutit.

Kook tuli väga hea, pehme ja shokolaadine. Nägi välja täpselt nii nagu sobiks selle kõrvale hästi vaniljekreem või -jäätis. Välimus on siiski petlik ja vanilje on viimane asi, mida selle magusa koogi kõrvale panna. Palju paremini sobiks hapu moos, lihtsalt ilma kõrvaliseta on ka parem kui vaniljekastmega.

Pildil jaanikaunapuu:) Jaanikaunad on väga mõnusad shokolaadi asemel söömiseks.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s