Esileht » Kööginurgake » Banaani-datlikook

Banaani-datlikook

Tegin sarnaselt porgandi-datlikoogile, kuid jätsin porgandi-datlisegu kuumutamata, lisasin kaks banaani, apelsinisukaadi jätsin ära ja veel mõned pisimuudatused vastavalt hetketundele.

Puhastasin 5 väikest porgandit, peenestasin sauseguriga. Tükeldasin umbes 150 g kuivatatud datleid ja mõned kuivatatud aprikoosid, segasin porgandi hulka.

Pehmendasin 175 g võid, segasin või 1 suure spl meega pehmeks kreemiks, segasin ühekaupa hulka 3 väikest mahemuna.

Segasin umbes 750 ml pehmet speltajahu, 1 madala tl soodat, 1 kuhjaga tl piparkoogimaitseainet, 0,5 mahesidruni riivitud koore, paar peotäit täisterakaerahelbeid. 

Segasin veidi jahusegu võisegu hulka. Valasin võisegu jahusegu peale, segasin läbi, lisasin porgandi-datlisegu. Surusin 2 küpset banaani kahvliga puruks ja segasin taignasse. 

Tõstsin taigna küpsetuspaberiga plaadile, lükkasin laiali, küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200C umbes 45 minutit. 

Tulemus on veel parem kui porgandi-datlikook:) Ahjust tulles lõhnas nii isuäratavalt, et tahtsin kohe sööma hakata, aga olin tubli ja jõudsin sellega külla. Tagantjärele hinnates võiks datleid olla rohkem, ikka Tootsi moodi, ja ehk võiks 2 banaani asemel olla 3. Kartsin, et mee lisamine teeb niigi hirmmagusa datlikoogi liiga magusaks, aga ei teinud, kannataks veel magusamaks minemist küll.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s