Esileht » Kööginurgake » Porgandi-datlikook

Porgandi-datlikook

Nami-nami retseptist  inspireerituna tegin nii.

 

Esimesel päeval

 

Tükeldasin peenelt 5 suurt porgandit, panin 3dl veega tasakesi hauduma.

Lisasin 0,5 kaneelipulka, 3 tera nelki ja veidi kardemoniteri.

Tükeldasin u. 150g datleid, lisasin porganditele. Hautasin veidi koos.

Lisasin 0,25 spl mõrudat apelsinisukaadi omas siirupis.

Hautasin kuni porgand oli pehme, püreestuma veel ei hakanud.

 

Vähem kui poole saadud segust kasutasin hapupiimakoogis, mis ei tulnud märkimisväärselt hea ja mida ma siin seetõttu lähemalt ei tutvusta. Ülejäänud segu panin külmkappi.

***

Teisel päeval tegin porgandi-datlikooki.

 

Selleks segasin kõigepealt kuivained:

5dl täisteranisujahu

1 tl söögisoodat

paki põhjast u. 0,5tl kaneeli

2 tl piparkoogimaitseainet

0,5 mahesidruni riivitud koor (enamus muid aineid olid ka mahedad, kuid sidrun vajab eraldi rõhutamist)

 

Pehmendasin 175g võid

segasin või hulka 3 kuhjaga spl mett

ja ükshaaval 2 väikest muna

 

Segasin kuivainete segu võivahu hulka ja lisasin porgandi-datlisegu.

 

Tõstsin taigna kuhjana küpsetuspaberiga plaadile, püsis ilusti, ei vajunud laiali. Umbes pool plaati kattis. Ma ei ole sügavaid küpsetusvorme Viljandisse viinud ja kartsin, et plaadil ei õnnestu, aga õnnestus ilusti.

 

Küpsetasin 175C umbes tunni.

Väga hea sai:)

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s