Esileht » Kööginurgake » Kõrvitsa-läätsesupp

Kõrvitsa-läätsesupp

Hiljuti toodi mu malmpott Viljandisse:) Võtsin ta kohe kasutusse ja tegin kõrvitsasuppi.

Puhastasin ja tükeldasin väikese kõrvitsa.

Kuumutasin rohelised läätsed malmpoti põhjal oliiviõlis.

Lisasin umbes 2/3 tükeldatud kõrvitsast koos pehme sisuga läätsedele. Kuumutasin neid koos.

Keetsin vett.

Peenestasin umbes 0,5 cm ingverijuurt ja lisasin supile. Ürdisegu ja tiba soola ka. Kuumutasin kõike koos.

Valasin kuuma vee potti ja hautasin suppi vaikselt 40 minutit. Vajutasin pudrutambiga veidi, aga päris pudruks ei lasknud. Väga hea sai:) Kes armastab vürtse, võib ingverit rohkem panna. Mulle meeldib ainult õrnalt ingveri maitse aimamine.

***

Kõrvitsaseemned pühkisin kuivemaks ja panin paberi vahel radika peale talvituma.

***

Ülejäänud 1/3 kõrvitsat tegin järgmisel päeval ahjupajaks.

Kuumutasin jällegi poti põhjal oliiviõlis läätsed, lisasin kõrvitsa ja paar tükeldatud kartulit, ingverit, ürte ja soola. Kuumutasin kõike koos, lisasin kuuma vee ja panin kaanega kaetud poti ahju 200 C juurde.  Hautasin ahjus kuni kõik vedelik oli otsa saanud.  Üsna kreemine jäi.

***

Kui Sulle meeldib suppe teha, vaata ka kosutava köögiviljasupi saladusi

***

Peagi on algamas lühikursus Hinge talvepesa. Uuri lähemalt! 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s