Esileht » Kööginurgake » Kõrvitsa-läätsesupp

Kõrvitsa-läätsesupp

Hiljuti toodi mu malmpott Viljandisse:) Võtsin ta kohe kasutusse ja tegin kõrvitsasuppi.

Puhastasin ja tükeldasin väikese kõrvitsa.

Kuumutasin rohelised läätsed malmpoti põhjal oliiviõlis.

Lisasin umbes 2/3 tükeldatud kõrvitsast koos pehme sisuga läätsedele. Kuumutasin neid koos.

Keetsin vett.

Peenestasin umbes 0,5 cm ingverijuurt ja lisasin supile. Ürdisegu ja tiba soola ka. Kuumutasin kõike koos.

Valasin kuuma vee potti ja hautasin suppi vaikselt 40 minutit. Vajutasin pudrutambiga veidi, aga päris pudruks ei lasknud. Väga hea sai:) Kes armastab vürtse, võib ingverit rohkem panna. Mulle meeldib ainult õrnalt ingveri maitse aimamine.

***

Kõrvitsaseemned pühkisin kuivemaks ja panin paberi vahel radika peale talvituma.

***

Ülejäänud 1/3 kõrvitsat tegin järgmisel päeval ahjupajaks.

Kuumutasin jällegi poti põhjal oliiviõlis läätsed, lisasin kõrvitsa ja paar tükeldatud kartulit, ingverit, ürte ja soola. Kuumutasin kõike koos, lisasin kuuma vee ja panin kaanega kaetud poti ahju 200 C juurde.  Hautasin ahjus kuni kõik vedelik oli otsa saanud.  Üsna kreemine jäi.

***

Kui Sulle meeldib suppe teha, vaata ka kosutava köögiviljasupi saladusi

***

Peagi on algamas lühikursus Hinge talvepesa. Uuri lähemalt! 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s