Esileht » Kööginurgake » Suvine pada

Suvine pada

Suvesse sobivad ahjupajad sama hästi, kui sügisesse. Eriti vihmase ilmaga.

Võta parajasti kodus olevaid köögivilju. Näiteks sobivad hästi kokku:

1 sibul
1 suur kaalikas
1 nuikapsas
4-5 porgandit
2-3 suvikõrvitsat
4-5 tomatit
oliiviõli
punet vm meeldivaid maitsetaimi
soola
kuuma vett

Tükelda kõik köögiviljad. Kuumuta sibul, kaalikas, porgandid, suvikõrvitsad pliidil oliiviõliga klaasjaks. Mina kuumutan tavaliselt iga köögivilja eraldi ja valan järjest õlitatud ahjupotti. See võtab päris palju aega ja võib ka kõike koos kuumutada. Tomati võib panna kuumutamata või hautada eelnevalt püreeks. Tulemus on oluliselt erinev, kuid mõlemat pidi meeldiv. Nuikapsast ma ei ole eelnevalt kuumutabud. Lisa köögiviljadele maitseained ja kuuma vett. Vee kogus sõltub sellest, kui supist või kuiva rooga soovid. Alati on mõtet katsetada mitut moodi:) Hauta ahjus 200 C umbes 1h. Lase jahtuda talutavale soojusastmele. Naudi.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s