Esileht »

Ananassivorm

Tükeldasin 1 ananassi. Mõned, no üsna mitmed, tükid sõin ära ka.
Hautasin ananassitükke umbes 15 minutit natukese vee, pehme pruuni suhkru, kaneeli, kardemoni ja kahe tera vürtsiga. Hautamise ajal läks ka paar tükki kõrvale.
Pudistasin kokku 1 klaasi speltajahu, tiba soola, veidi pehmet tumedat suhkrut, ehk u. 30g võid ja teist sama palju ökomargariini.
Määrisin sügava vormi palmirasvaga, panin ananassitükid vormi põhja, katsin taignapudiga, küpsetasin eelkuumutatud ahjus 180 C juures 20-30 minutit.
Kõrvale segasin mascarponet vahukoore ja natukese tumeda suhkruga.
Sellist asja võiks kohe iga päev süüa:)
Tegelikult oleks tahtnud ananassi kõigepealt võis ka hautada ja taigna ikka täiesti võist teha aga tagantjärele arvan, et siis oleks liiga rammusaks läinud. Kaste isegi rammus ja natuke kergem vorm oli väga hea.
Kahjuks selgus, et ühest ananassist ei saa sugugi palju magustoitu ja seda vormi jätkus ainult 4 väikest portsjonit ja otsas ta oligi. Seega, kui ei taha ennast ohjeldada ühtegi tükki niisama ära söömast, oleks kasulik kohe kaks ananassi varuda.
Tume pehme suhkur jäi väga hea osaliselt tükkidena. Nii et mõnes kohas ei ole kate üldse magus ja teises kohas on lausa terve tükk tumedat natuke karamellist suhkrut.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s