Esileht »

Shokolaadi-koorekook

Sõbranna juures küpsetamas käies on alati hea tulemus, sest mina tahan koogi sisse panna midagi head nagu apelsinisukaad ja pähklid ja tema tuletab meelde asju, millest kook koos seisab nagu näiteks, et mune võiks ka panna ja hapukoor pidi hea olema. Kui ma üksi kodus katsetan, siis ei tuleta keegi selliseid põhiasju meelde ja nende puudumine ei takista ikkagi proovimast. Tulemus on sageli kahtlase väärtusega aga vahel tuleb midagi ootamatult hästi välja. Täna oli selline päev:)

Algas kõik sellest, et mul oli vaja ära kasutada 360 g tähtaja ületanud rõõska koort. Päevi oli juba rohkem kui üks üle läinud ja niisama leivakreemi peale enam ei julgenud panna. Mõtlesin, et võiks midagi küpsetada sellega aga ei kujutanud hästi ette, mismoodi tervet karpi 35% koort ilma kohupiimata koogi sisse kombineerida. Lähtusin eilsest muffinikogemusest, lisasin lihtsalt koore juurde ja jätsin või ära. Või ja vahukoore kooslus ei kõla eriti ahvatlevalt ja ega mul võid ei olnud ka.

Vahustasin lusikaga 3 muna 1,5 dl suhkruga
Segasin põhjalikult hulka 360 g 35% rõõska koort

Teises kausis segasin kokku
5 dl jahu
1 paki küpsetuspulbrit
tiba soola
kakaopulbrit heldelt (üle karbiääre raputasin aga arvan, et 4 suurt spl ikka oli, kui mitte rohkem)
suuri tumedaid rosinaid suure peotäie

Segasin jahusegu natukese haaval munasegu hulka. Tainas nägi nii hea ja isuäratav välja, et oleks tahtnud sinna kohe lusika sisse lüüa ja niisama ära süüa. Nagu õhuline shokolaadi-mousse.

Määrisin sügava vormi palmirasvaga ja valasin taigna vormi. Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures. Omamata vähimatki ettekujutust, kui kaua selline asi küpseda võiks, käisin pidevalt läbi ukseklaasi piilumas. Kerkis usinalt ja nägi ikka väga hea välja. Selleks, et kook kokku ei vajuks, ei tohi ahju ust avada enne, kui vähemalt kolmveerand küpsemise ajast on möödas. Aga kui ei tea üldse, kui kaua peab küpsema, siis peab ju millalgi vaatama. Poole tunni pärast ikka paotasin ust ja nägin, et kook on veel liiga niiske. Kokku küpses 1 tunni ja 10 minutit. Ei vajunud kokku. Ja maitses täiesti korraliku õhulise shokolaadikoogi moodi:) Võib teinekordki teha. Sobib hästi näiteks tordipõhjaks või kihiliseks koogiks, kui shokolaadikreemi vahele määrida:)

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s