Esileht » Kööginurgake » Banaanikook

Banaanikook

1. Vahustasin 2 keskmist muna 5 suure spl suhkruga (st kloppisin kahvliga hästi segamini)
2. Segasin hulka umbes 200 g 20% hapukoort ja umbes pool 175g pakist võist sulatatuna
3. Segasin eraldi kausis umbes veerand pooleliitrist purki speltanisujahu, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 3 tl kaneeli, 3 kuhjaga tl shokolaadijoogipulbrit
4. Panin ahju soojenema 200 C
5. Surusin 3 keskmist väga küpset (pruunide täppidega) banaani kahvliga pudruks ja riivisin hulka 1 väikese tugevamat sorti õuna. Segasin banaani-õunapudru taigna sisse
6. Sõelusin kuivainete segu teesõelaga ühtlaselt taigna peale ja segasin iga sõelatäie eraldi taignasse enne uue sõelumist. Lõpuks puistasin taignasse sõelal täisterajahust eraldunud jämedama osa. Sõelumine on õhulisuse huvides väga oluline
7. Määrisin ümmarguse vormi võiga, valasin taigna vormi ja panin ahju. Vähendasin kuumust 190 peale
8. 45 minuti pärast jäi kahvel koogi sees puhtaks ja koogil oli õhulise pudingu konsistents. Mina tahtsin täna tugevamat kooki ja lasin veel 10 minutit küpseda
9. Lasin mõne minuti vormis jahtuda ja kummutasin välja.

Nämm:)
Üsna pehme ja kreemine jäi. Järgmine kord paneks suhkrut vähem ja õuna rohkem. Ja ehk shokolaadipulbrit ka vähem.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s